lyckas med tårtdekorationen!

Här visar vi steg-för-stegbeskrivningar hur du lyckas med dina tårtdekorationer, oavsett om det är spritsning, modellering, sockerblommor eller tips och ideér om tekniker vid bakning och dekorering av tårta, muffins/cupcakes, kakor, cakepops mm. Här läggs även upp anda nyheter om saker som händer på Dreamcakes!

Det där med bakformar är inte alltid så lätt. När man tycker att  man hittat en fin muffinsform, händer det att det fina liksom försvinner när de bakats i. Mönstret syns inte och färgen bleknar. Ibland tränger fettet (smör eller olja) från smeten igenom pappersformen och det ser bara läskigt ut.

Läs hela inlägget »

Nu har vi fått in en helt ny produkt som nyss kommit ut på marknaden. En diamantgelé!
Nu är det slut med att bränna fingrarna på isomalt. =)
Nedan har Cake Dekoratingco gjort en instruktionsvideo på hur enkelt ni använder diamantgelén. Klicka och se! 

Läs hela inlägget »
Bröllopstårta med callaliljor, ätbara pärlor och gröna blad

Helgens bröllopstårta bestod faktiskt av 3 olika tårtor.  Så kan det gå när brud och brudgum har olika smak! =) Upptill det kom så den tredje tårtan, en mjölk- gluten och äggfri skapelse med MASSOR av choklad. Färgen på tårtans band avslöjade innehållet och med en fin skylt på bordet, kunde gästerna välja vilken smakpå tårtan de ville ha. 
(Ursäkta bildkvalitén, det blev visst lite hastigt där) ;)
 

Läs hela inlägget »
Våningstårta för bröllop dekorerad med ätbara blommor.

I helgen har jag gjort något jag faktiskt aldrig gjort förut. Jag har bakat och gjort en tårta lika blank som en can

Läs hela inlägget »

I helgen som gick var det dopfest på Wapnö slott och jag fick möjligheten att göra en doptårta vilket jag inte gjort på en ganska lång tid.
Det enda föräldrarna bad om var rosa snurrade rosor i olika rosa nyanser, samt att namnet Iris skulle stå på tårtan. 

Läs hela inlägget »
Midsommarfirande med dans kring midsommarstång, ett stort bröllop med klassisk bröllopstårta i vitt, en brunch och ett välbesökt afternoon tea. 
Helgen har minst sagt varit fullspäckad med bakning och tårtdekoration!
 

Bröllopstårtan i helgen gick helt i vitt med somriga smaker av rabarber och jordgubb. Bården har gjorts av PMEs snygga mönstermatta "Elegant Wave".
Bakelserna i bakgrunden är marängbottnar med havtornstopping dekorerad med färska hallon för de som inte tålde gluten.
 

På ett av söndagens afternoon tea-bord (jo, vi har flera bord!) ;) står desserterna: Somrig jordgubbsmousse med färsk jordgubbe, len Lemon posset med hallon och sist men inte minst: Pavlova med rabarbermousse & jordgubbar i och på. 
Så enkelt och så gott. Prova gärna att servera en mousse av valfri smak så här på nästa kalas, det kommer att bli succé!
(det blir inte sämre av att du kan förbereda allt många timmar innan, så du kan fokusera på dig och gästerna när det är dags för fest)
 

Clotted cream är självskrivet på sconesbordet

Jag bakade över 200 scones i söndags och då hade vi ändå både ett annat brytbröd - som tyvärr tog slut :(  - ett ljuvligt slottsbröd med cashewnötter OCH tre olika sorters snittar bredvid! =) Kul!!

Galna bilder från afternoon tea på Wapnö slott
Det är mycket bakning och planering inför ett så stort event med så många besökare och ibland slår det lite slint och blir lite galet.
När då min kollega Malin är i närheten, kan det se ut så här! ;)

Då det finns liten och ingen tid att fotografera när allt ställs på plats (undan ska det gå!) säger jag ett extra tack till mina goa kolleger Thea och Malin som tagit bilderna och delat dem med mig, så att jag kan dela dem med er! =)

PS. Jag delar ett supergott recept med er lite senare i veckan på en ljuvlig Lemon posset. Den ljusa desserten i mitten i bild... =)
Läs hela inlägget »

Denna veckan har verkligen varit full av bakning, modellering och planering!
En studenttårta till två bröder och en söt bröllopstårta på två våningar skulle göras utöver all annan bakning till restaurang/café och butiken.
Det är så roligt att få vara kreativ igen och ännu roligare att kunna dela med mig till er av ideér, tillvägagångsätt och framför allt: Bilderna! =)
 

Läs hela inlägget »

Så här gör du en maffig och vacker pion av flowerpaste/sockermassa på ett superenkelt sätt som ingen kan misslyckas med! 
Häng med in på vår beskrivning så får du se! ;)

Läs hela inlägget »

Ett Afternoon tea är mycket mer än bara några scones och sylt. Planeringen och bakningen sker i dagar innan och här bjuder jag på några tips för dig som kanske vill göra din egen afternoon tea och få den lite mer speciell... =)

Här har vi blandat kornströssel i gult och vitt för att accentera citronmoussen på våra minicupcakes. Minimuffinsformarna hittar ni i olika utföranden här.

Läs hela inlägget »
Så här gör du blåklint av kristyr

Att spritsa blommor är ett snabbt och effektivt sätt att göra sockerblommor på. Man hinner med ganska många under en kort tid, till skillnad från de blommor man modellerar fram.  Här gör vi blåklint till sommarnens kommande tårtor!
Som spritsad blomma kallas de även "pompom flowers". Då med en annan mittpunkt och utan kornströsslet.
Så här har vi Dreamcakes egen "blåklintspompom"!

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

Etiketter