Muffins måste vara en av de smidigaste, snabbaste bakverken man kan göra.
Rör ihop, portionera ut och grädda. Klart!
Här kommer några av de favoriter jag serverade på mitt coffeehouse.

Pepparkaksmuffins      
Räcker till 12 cupcakes/muffins
Härligt julig mjuk pepparkaka som håller sig saftig med lingonen.


150 g smält smör
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl gräddfil
1,5 dl lingonsylt fast
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 msk Ingefära
1 tsk kryddnejlika


Låt smöret svalna.
Vispa ägg och socker.
Vänd ner gräddfil, lingon och smör.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggblandningen.
Portionera ut i muffinsformar. Fyll ca ¾ av din muffinsform.
Grädda 175 grader i ca 15 minuter, beroende på om du gör stora eller små muffins.

Citron och lakritsmuffins 
12 st storamuffins

225 g smör
4 dl socker
4 stora eller 5 små ägg
0,5 dl citronsaft
6 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
12 st lakritskolor

Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen och citronsaft
Vänd ner  mjöl och bakpulverblandningen.
Fyll formarna till hälften, tryck ner en kola i var muffins
.

Banan och nötcupcake.
Supergod med vår Fudgefrosting!

4 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
en nypa salt
1 tsk kanel
125 g smör
4 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,25 dl gräddfil
2,5 dl mosad banan, gärna ordentligt mogen.
1,5 dl hackade macadamianötter

Blanda mjöl, bikarbonat, salt och kanel i en skål.
Vispa smöret med sockret någon minut. Tillsätt ett ägg i taget, vispa ordentligt mellan äggen.
Tillsätt vaniljsockret.Vispa.
Tillsätt växelvis mjölblandning och gräddfil tills alla ingredienserna är blandade.
Sist blandas banan och nötter i.
Fyll ¾ av muffinsformen och baka av i 175 grader,
15 min. Testa att en provsticka inte är kladdig när den dras ur kakan.

After eight muffins              
12 små, 9 stora

 100 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vanilj
1 msk potatismjöl

Vispa ägg och socker.
Smält smöret med mjölken, låt bli varmt, koka ej.
Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner smörblandningen i äggen varvat med de torra ingredienserna.
Fyll muffinformarna till hälften, lägg i en after eight-bit. Täck med muffinssmet.
Grädda i 180 grader ca 15 min.
Lägg ytterligare en bit after eight på muffinsen medan den svalnar.