En vanlig fråga som ställs både i butiken och via mail, är frågor över goda tårtfyllninga och vad man kan ha på cupcakes för att det inte ska bli så sött. våra mousser är alltid ett säkert kort, men för er som inte vill ha det, kommer här olika krämer/frostings och icings. Min personliga favorit är "Grundrecept Frosting" här nedan. Den kan smaksättas med otroligt många olika smaker - smält choklad, likörer, fruktpuréer eller våra essencer...

Vaniljtopping
Snabb, enkel frosting till bla cupcakes.


100 g smör
0,5 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
1 l florsocker

Vispa smöret mjukt.
Tillsätt mjölken, vanilj och hälften av florsockret.
Vispa tills frostingen är mjuk och ”fluffig”.
Blanda i resten av florsockret.
Blir din frosting för hård, tillsätt lite extra mjölk.

Denna frostingen passar mycket bra att färga in för olika tillfällen. Tillsätt i så fall karamellfärgen sist.

Fudgefrosting  
Räcker till 12 cupcakes

1 l florsocker
1,5 dl kakao
100 g smör
1,3 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker

Blanda florsocker, vaniljsocker och kakao.
Vispa smöret mjukt.
Blanda ner mjölken (var noga med mängden här, blir det för mycket mjölk rinner frostingen bort, tillsätt hellre mer mjölk efterhand) och hälften av kakaoblandningen. Vispa tills blandningen är ljus och luftig.
Tillsätt resten av kakaoblandningen och blanda väl.
Frostingen ska ha en konsistens där den är lätt att spritsa.
Tillsätt mer mjölk om den är för hård

Grundrecept Frosting
Denna frosting har jag använt till tårtfyllningar, på cupcakes och som fyllning till biscvier, whoopie pies och andra kakor som ska fyllas med smörkräm. Då sockerkristallerna smälter i vattenbadet, blir det inte det "krispet" i tänderna som jag presonligen inte tycker om.
Den här fyllningen/toppingen är ljuvlig och värd det extra besväret med vattenbad!

3 ägg
350 g socker
700 g smör

Vispa upp ägg och socker lätt med handvisp.
Häll i skål som tål vattenbad, helst i metall.
Värm i vattenbad tills sockret smält, ca 65 grader.
Bita upp smöret i kuber. De ska inte vara kalla när de bladas ner i äggsmeten, men inte heller helt rumstempererade. Frostingen blir väldigt lös då.
Vispa ägg och socker, blanda i smöret då äggblandningen svalnat något.
Blanda i den smaksättning ni önskar!

Förslag på smaksättningar av grundreceptet ovan!

Hallonfyllning
Kan ni få tag på hallonpuré till detta recept är toppen då man slipper kärnorna då…
1 sats grundrecept frosting
175 g hallonpuré eller
5 dl frysta hallon, tinade och mixade

Dooleysfyllning
Detta är en underbar fyllning att kombinera med morotsbottnen.
Min mammas favorit.

1 sats grundrecept frosting
0,5 dl dooleyslikör

Vit choklad fyllning
En söt fyllning för sockergrisen.
1 sats grundrecept frosting
300 g vit choklad
Smält chokladen i vattenbad.
Häll chokladen i frostingen.