Goda saffranskakor till jul- och adventsfikat

Knaprigt goda saffranskakor som passar utmärkt som något "litet till kaffet" när det dukas fram för julfika och adventsfika.

Läs hela inlägget »
Etiketter: småkakor julfika
God lussebullekladdkaka med saffransbulle och kladdkaka i ett!

Bilden av lussebullekladdkaka har snurrat runt på facebook endel, men jag har inte blivit färdig att prova. Då är det ju tur att jag har en kollega som bjöd på gofika här på jobbet!

Läs hela inlägget »
Etiketter: mjuka kakor julfika
Goda ricecrispytreats kan användas både som kakor och som stomme för byggnad av stora tårtdekorationer
Goda ricekrispietreats som lätt kan formas hur som helst. Doppa ricekrispie i choklad, eller dekorera efter smak.
Eller bara ät som de är!

300g marschmallows
3 msk smör
1,5 l rice krispies

Smält smör och marschmallows i en bunke i micron. Ta det i omgångar och rör om emellanåt så inte massan bränns vid.

När massan av smör och marschmallows är smält och blandad, häller du i rice krispien. 
Nu får du arbeta snabbt!
OBS! Smeten blir väldigt kladdig, så jag rekommenderar att du tar smör på fingrarna innan du tar i blandningen. 
(Kladdigt, jag vet. Men det är ingenting mot vad det blir om du väljer bort att smörja in dina fingrar med smöret...) 

Forma rice krispien till formen du vill ha. Jag valde att göra stora kransar i klassiska sockerkaksformar, och mindre kransar i en doughnutplåt.
Smöra formarna väl innan du trycker ner smeten, så lossnar de lätt när de stelnat färdigt.

Låt stelna ett litet tag och lossa från formen. 
Dekorera med choklad, frosting eller kanske en god mousse?
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: småkakor rice krispie
Godaste pepparkaksbiskvierna som finns!
Juliga biskvier med pepparkassmak, doppade i vit choklad och dekorerad med pepparkaksgubbar och stjärnor. En fröjd både att servera och äta!
Läs hela inlägget »
Etiketter: kakor julbak
Frosting för muffins, tårtfyllning, täcka tårta med och dekorera cupcakes.

Denna frosting har jag använt både att täcka tårta och till tårtfyllningar, på muffins/cupcakes och som fyllning till biskvier, whoopie pies och andra kakor. Då sockerkristallerna smälter i vattenbadet, blir det inte det "krispet" i tänderna som jag presonligen inte tycker om.
Den här fyllningen/toppingen är ljuvlig och värd det extra besväret med vattenbad!

3 ägg
350 g socker
700 g smör

Vispa upp ägg och socker lätt med handvisp.
Häll i skål som tål vattenbad, helst i metall.
Värm i vattenbad tills sockret smält, ca 65 grader.

Bita upp smöret i kuber. De ska inte vara kalla när de bladas ner i äggsmeten, men inte heller helt rumstempererade. Frostingen blir väldigt lös då.

Vispa ägg och socker, blanda i smöret då äggblandningen svalnat något.

Blanda i den smaksättning ni önskar!

Läs hela inlägget »
Pepparkaksmuffins "gifter sig" otroligt bra med en god vaniljfrosting. Här har jag valt att dekorera dem juligt, men det gör du som du vill.

Smarriga Pepparkaksmuffins

Räcker till 12 stora eller runt 24 små muffins/cupcakes.

150 g smält smör
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl gräddfil
1,5 dl lingonsylt fast
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 msk Ingefära
1 tsk kryddnejlika

Låt smöret svalna.
Vispa ägg och socker.
Vänd ner gräddfil, lingon och smör.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggblandningen.
Portionera ut i muffinsformar. Fyll ca ¾ av din muffinsform.
Grädda 175 grader i ca 15 minuter, beroende på om du gör stora eller små muffins.

 

  Köp våra muffinsformar här:

Läs hela inlägget »
Etiketter: muffins julbak

Receptblogg

Våra recept från Dreamcakes Coffeehouse hittar du här!
Baka tårta, cupcakes, cakepops och annat gott!ing!

Vi har samlat ihop recept på cupcakes, cakepops, cheesecake, småkakor....
Listan kan göras lång.
Jag hoppas du hittar någonting du gillar!

Tårtbottnar
Muffins och Cupcakes
Kakor - Mjuka och hårda
Cakepops - Både bakade och obakade...
Tårtfyllning & Toppings
Övrigt

Ni hittar oss även på Google+