lyckas med tårtdekorationen!

Här visar vi steg-för-stegbeskrivningar hur du lyckas med dina tårtdekorationer, oavsett om det är spritsning, modellering, sockerblommor eller tips och ideér om tekniker vid bakning och dekorering av tårta, muffins/cupcakes, kakor, cakepops mm. Här läggs även upp anda nyheter om saker som händer på Dreamcakes!

Denna veckan har verkligen varit full av bakning, modellering och planering!
En studenttårta till två bröder och en söt bröllopstårta på två våningar skulle göras utöver all annan bakning till restaurang/café och butiken.
Det är så roligt att få vara kreativ igen och ännu roligare att kunna dela med mig till er av ideér, tillvägagångsätt och framför allt: Bilderna! =)
 

Läs hela inlägget »

Så här gör du en maffig och vacker pion av flowerpaste/sockermassa på ett superenkelt sätt som ingen kan misslyckas med! 
Häng med in på vår beskrivning så får du se! ;)

Läs hela inlägget »

Ett Afternoon tea är mycket mer än bara några scones och sylt. Planeringen och bakningen sker i dagar innan och här bjuder jag på några tips för dig som kanske vill göra din egen afternoon tea och få den lite mer speciell... =)

Här har vi blandat kornströssel i gult och vitt för att accentera citronmoussen på våra minicupcakes. Minimuffinsformarna hittar ni i olika utföranden här.

Läs hela inlägget »
Så här gör du blåklint av kristyr

Att spritsa blommor är ett snabbt och effektivt sätt att göra sockerblommor på. Man hinner med ganska många under en kort tid, till skillnad från de blommor man modellerar fram.  Här gör vi blåklint till sommarnens kommande tårtor!
Som spritsad blomma kallas de även "pompom flowers". Då med en annan mittpunkt och utan kornströsslet.
Så här har vi Dreamcakes egen "blåklintspompom"!

Läs hela inlägget »
tävla med din tårta, muffins, chokladpralin eller kaka och cupcakes!

2018 fyller Dreamcakes 15 år - Fira med oss!
Det firar vi genom att varje månad under året utse 2 vinnare bland Dreamcakes kunder. Och tävlingen är superenkel:
Fotografera ditt färdiga bakverk, lägg upp på facebook och/eller instagram tillsammans med hashtag #skapameddreamcakes och tagga oss på @dreamcakesno1 så är du med och tävlar!
Det spelar ingen roll om ditt bakverk är en tårta, muffins, kaka, cakepop, chokladpralin... Ja, vi vill se ALLT i tävlingen! 
 


Så här enkelt är det att vara med och tävla:
* Lägg upp en bild på ditt färdiga bakverk.
* Tagga oss med hashtag #skapameddreamcakes OCH
    tagga @dreamcakesno1.
* Skriv vilken produkt du använt. Har du produkten kvar får du gärna fotografera     ditt bakverk tillsammans med produkten. (inget krav)

Tävlingsregler:
* Det dras 2 vinnare varje månad både på facebook och instagram.
   En vinnare från instagram + en vinnare från facebook.
* Du får tävla med din bild varje månad under 2018, både på
   facebook och instagram. Dock får en vinnande bild inte vara med och
   tävla igen.
* Vinnarna dras i början av månaden efter aktuell tävlingsmånad.
* Du behöver inte ha köpt din produkt under samma månad som du
   lägger ut ditt tävlingsbidrag.


 







Lycka till!



// Ina på Dreamcakes

Läs hela inlägget »

Goda recept på snöbollskakor med smak av kokos, samt kokos och lime.
Bollarna i kaffekoppen är det klassiska receptet medan de som ligger på fatet är en "Dreamcakestwist" med fräsch lime.

Läs hela inlägget »
cakepops som rudolf med röda mulen inför julbak

Guldhorn och riktigt röd näsa gör dessa cakepops till en rosa variant av Rudolf med röda mulen. Lagom till jul! Annorlunda jul med enhörningskänsla får man när guldhornen sätts på plats, ögonen målas dig och strössel i olika former pryder bakverket.

Läs hela inlägget »
Etiketter: cakepops jul
Att marmorera chokladen du ska doppa din kaka i ger en otroligt läcker effekt!

Att marmorera choklad är lika lätt som att marmorera kristyr eller smörkräm men kräver pulverfärg då du inte kan använda flytande färger. Vattnet i flytande karamellfärger skär chokladen så här måste du välja pulverfärg som du blandat ut med lite matolja.
Det är det som är hela knepet!
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: choklad marmorering

16 oktober slår vi upp dörrarna till vårt lager och öppnar en LAGERSHOP!

Utan någon dyr inredning, flashiga affärsdiskar och bänkar av marmor öppnar vi nu upp för alla er som vill komma och handla direkt i vår butik.
Produkterna ligger i kartonger istället för att vara upphängda på "spett" och emellanåt kanske du behöver lite hjälp att hitta det du söker, men ingen fara:
Jag finns på plats och hjälper dig! 

Vi bjuder på inspiration i våra utställningsexemplar av tårtor, cupcakes, cakepops och cookies.
Vill du veta hur ett verktyg fungerar, är det bara att fråga så kan jag både berätta, visa OCH du får prova själv om du vill!
 

Läs hela inlägget »

De här läckra godisbitarna är superläckra. Försvinnande goda!

Nu gjorde jag bara en liten sats, då jag känner mig själv och väntar inga gäster vilket innebär att jag kommer att äta upp alla själv. 
Även om det är nyttigt godis, behöver man ju inte överdriva. 

Denna lilla satsen ger 7-8 godisbitar, så är ni några stycken som ska fika: Gör dubbel sats!

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

Etiketter