Lyxig eftermiddag på wapnö slott!

Bakningen är nu i full gång igen efter januaris "vila". 
En av de saker jag tycker bäst om med att få ha Afternoon tea på Wapnö, är utmaningen "säsong" och "råvaror". Allt bör anpassas efter säsong och vi har endast en liten del av produkterna vi använder som inte kommer från Wapnö gård. (Här odlas inte salt och bakpulver) ;)
 

De vackra roskakorna till exempel, är smaksatta med en av Dreamcakes essencer/aromer, har en nypa salt och lite bakpulver i sig, men allt annat är från gården. Utmanande och hjärnan får gympa endel, men rackarns så roliga utmaningar! =)
Kan man ersätta russin med soltorkad tomat i bakverken?
Hur kan jag använda färsk basilika i kakan?
 

Semmelmuffins / mufflor. Är de små, får man ta två!

Är de små, får man ta två! ;)
Nytt på dessertbordet för säsongen är våra semmelmuffins. Kardemummamuffins med hemgjord mandelmassa och vispad grädde. Bakade i våra ljusrosa minimuffinsformar blir de helt ljuvliga både i smak och utseende! 
(Psssst... tyget med afternoon tea-tema till mitt fina huckle har jag fått från Tyglust i Laholm. De har även en hemsida/webshop för tyger, så kika gärna in där en sväng!)

Med blandade färger av guld, lime och orange blir den lilla "kakpralinen" en utsökt munsbit till kaffe eller the. 
Tänk vad lite kornströssel kan göra. Speciellt på en mörk bakgrund som chooockelaaaaa! ;)

Nu är det vila en dag eller två, sen kör vi igång igen med kommande söndags evenemang!

// Ina

PS, Wapnö gård och slott är verkligen ett "helhetskoncept". Vill ni läsa mer om deras odling, kretslopp, bioenergi och deras olika mässor och event, kan ni kika in på Wapnö gårds hemsida.
Kanske till och med besöka mig och vårt Afternoon tea en söndag? 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln