Kul "glassbakelser" på nolltid

Visst finns det tillfällen då man snabbt och lätt bara vill plocka fram något ur frysen för en gofika?
Att de då både är goda och ser kul ut är ju alltid en bonus. Lägg sedan till snabblagade, så är det en riktig hit! ;)
Så här gör du enklaste "glassbakelsen"!
 

Börja med att vispa ihop ditt favoritrecept på rulltårta. 
Ta bort en klick på ett par deciliter, dela den klicken smet i 2-3 byttor och färga in olika nyanser (eller helt olika färger) med pastafärg. Här har vi valt blått för en "frostig" variant.
Smeta ut med hjälp av en palettkniv eller smörkniv helt blandat på ett smörpapper. 
När du är nöjd med ditt "mönster" häller du på resten av rulltårtsmeten, brer försiktigt ut den och gräddar av. 
 

Vänd upp din gräddade kaka och stick ut kakor i den form du vill ha. Självklart kan du använda en vanlig kniv och skära rutor med. Själv använde jag dessa utstickare, för du vet jag att både underdel och ovandel blir lika stora när jag sedan lägger ihop kakan.
 

Vispa ihop en god mousse av valfri smak.
(Till dessa bakelserna har vi valt blodapelsinmousse då den är vintrig i smaken för mig)
Bred på ett lager på en kvadrat och lägg på ett lock av en annan kvadrat. 
Lägg på plåt och frys in, tina ca 20 minuter.
Klart att servera!

Ina tipsar: Smaksätt gärna även smeten med en essence så får du en extra spännande smakupplevelse! 

Etiketter: glassbakelse mousse

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln