Dreamcakes.se logotype

Billiga & bra bakformar?

Det där med bakformar är inte alltid så lätt. När man tycker att  man hittat en fin muffinsform, händer det att det fina liksom försvinner när de bakats i. Mönstret syns inte och färgen bleknar. Ibland tränger fettet (smör eller olja) från smeten igenom pappersformen och det ser bara läskigt ut.

Ibland blir det bäst att bara ta bort dem helt och hållet innan muffinsen/cupcake ska serveras. Annars blir även en ursnygg cupcake trist och det är ju synd, så ska det ju verkligen inte vara!
Och ibland - jag upplever det nästan som oftast - är dyrare formar bättre än billigare. Det senare brukar betyda tunnare papper och sämre kvalité. 
Därför blev jag så otroligt överraskad då jag i veckan fick hem ett parti med småbrödsformar/minimuffinsformar med vinter och julmotiv.

De har ett tunnare papper men döm om min förvåning när mönstret fortfarande framtydde klart och tydligt efter gräddning. Och det med en smet som innehöll både grädde och smör!
Då jag inte hade jättestora förväntningar (fy på mig, man ska inte dömma på förhand! ;) ) tänkte jag egentligen att de skulle vara toppen till julgodis, men efter att ha provbakat (se översta bilden) kommer jag att baka både i de med snöflingor och de med tomtar & granar!

En förpackning innehåller ca 100 formar och kostar en tia, så passa på att ladda inför kommande helgers bak- och godistillverkning!
 

Ina Pedersen, Dreamcakes Ina Pedersen, Dreamcakes

             

          Ha en riktigt härlig advent med massor av julgotte!

          Kram 
          Ina

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln