Dreamcakes.se logotype

När ett löv blir ett hjärta

Bröllopstårta med callaliljor, ätbara pärlor och gröna blad

Helgens bröllopstårta bestod faktiskt av 3 olika tårtor.  Så kan det gå när brud och brudgum har olika smak! =) Upptill det kom så den tredje tårtan, en mjölk- gluten och äggfri skapelse med MASSOR av choklad. Färgen på tårtans band avslöjade innehållet och med en fin skylt på bordet, kunde gästerna välja vilken smakpå tårtan de ville ha. 
(Ursäkta bildkvalitén, det blev visst lite hastigt där) ;)
 

Med en lite större utstickare för callaliljan som även har ett liljablad med i paketet, behövs det inte så många callor på varje tårta för att det ska se mycket ut. 
Tårtorna är bakade i 25cm formar och med endast 4 callor och ett blad, lite rullad chokladsockerpasta till kvistar och aningen kristyr att fästa sockerblommorna med samt att spritsa dit några "ätbara pärlor" så var det klart!

Det jag är glad för när det gäller just denna utstickaren, är att det medföljer en bladutstickare som passar perfekt i storlek till blomman. Vad jag vet är detta den enda utstickaren som har just det.
Jag rekomenderar varmt dessa utstickare! Vill ni se en steg-steg-film på hur man gör callaliljan finns en på youtube som jag gjort för länge sedan. Klicka bara på länken ovan. 
Det är inte med just denna utstickaren, men tillvägagångsättet är detsamma.

Vacker bröllopstårta på tårtställning för ca 60 personer

Hur vart det då med innehållet? 
Brunt band: Choklad x 3. Chokladbottnar fylld med arriba chokladmousse samt vit chokladmousse.
Grönt band: Limebottnar med persika/passionsmousse samt vit chokladmousse.
 


Som vanligt måste nämnas att tårtan serveras på Wapnö slott där jag även bakar.
Då jag inte har egna lokaler godkända för tårtproduktion gör jag inte tårtor på beställning annat än de som tillverkas genom Wapnö bageri.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln