Detta är ett blogginlägg

Eleganta s´mores

Eleganta och supergoda s´mores

En elegant dessert eller lyxfika som jag bakade som test på Wapnö slott som dessert till en avsmakningsmeny. Nu blev den inte aktuell för just det ändamålet, men den kommer definitivt att bakas fler gånger för det är en superlyxig fika som jag varmt kan rekommendera!
 

För 6 desserter:
Digestivebotten
200g digetivekex
100g mandelmjöl
150g smält smör

Chokladkola
0,5 dl ljus sirap
3,5 dl strösocker
3,5 dl vispgrädde
180g mörk choklad
180g smör

Maräng
2 äggvitor
1,5 dl socker

Börja med digestivebottnen:
Mixa kexen till smulor i matberedare. Tillsätt mandelmjöl och smält smör.
Tryck ut i timbalringar eller andra dessertformar som tål både kokande värme samt frysgrader. Ställ i frysen.

Koka under omrörning sirap, socker, grädde och mörk choklad till exakt 119 grader. Ta kastrullen från värmen och blanda i smöret. 
Ta ut digestivebottnarna från frysen och fördela blandningen i formarna. 
Ställ tillbaka i frysen igen.

Vispa äggvitan till skum och tillsätt socker i omgångar. Vispa färdigt till hårt skum, det tar en stund att få en bra maräng, så låt assistenten jobba!
Lägg marängen i en spritspåse, gärna med en fin stjärntyll (jag använde tyll 3M, en stor stjärna). 
Ta ut formarna från frysen och spritsa på marängen. 
Bränn av med en gasolbrännare och servera.

Tips: En fräsch hallonsås eller pressad passionsfrukt är gott till!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln