Godaste jitterbuggarna med champagne!

Ett starkt barndomsminne jag har är från min kompis mamma som gjorde de godaste jitterbuggarna som finns! Jag har länge tänkt prova, men inte gått från tanke till handling förrän nu. 
De här blev så goda att jag starkt rekommenderar er att testa!
Vill ni smaksätta marängen med annat än champagne, har ni alla våra essencer/aromer här:
 

Till mördegen:
4,5 dl vetemjöl
4 msk strösocker
200g smör
2 äggulor

Till marängen:
2 äggvitor
2dl strösocker
0,5 tsk champagneessence
ev lite orange pastafärg

Nyp ihop mjöl, socker och smör. Tillsätt äggulorna och blanda tills allt blir en deg. Platta ut till en "kaka", lägg i plastfolie i kyl ca 30 minuter.

Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret i omgångar. När marängen är färdigvispad tillsätter du champagneessencen och ev lite pastafärg (om du vill att marängen inte ska vara kritvit, utan ha en känsla av champagnefärg).

Knåda upp degen och kavla ut den till en tunn platta, ca 3-4 mm.
Bred marängen över i stort sett hela mördegen, lämna ca 2 cm längs ena långsidan.
Rulla nu ihop din massa från ena långsidan till den andra. Du ska avsluta där du inte har maräng.
Lägg rullen i frysen ca 30 minuter. Ta fram och skär ca 0,5-1 cm tjocka skivor, lägg på bakplåtspapper och grädda i ugn 150° 20-25 minuter.

Låt svalna och NJUT!


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln