Dreamcakes.se logotype

Doptårta på slottet!

I helgen som gick var det dopfest på Wapnö slott och jag fick möjligheten att göra en doptårta vilket jag inte gjort på en ganska lång tid.
Det enda föräldrarna bad om var rosa snurrade rosor i olika rosa nyanser, samt att namnet Iris skulle stå på tårtan. 

Jag fick med denna tårtan möjlighet att använda den supersöta flickbebisen av marsipan som kom in som nyhet för ett par veckor sedan. Med sin spritsade bebistrosa och sitt söta diadem är den lika söt att titta på som att äta! =) (Om man nu har hjärta att äta upp den alltså!)
Som bård använde jag mönstermatta "Daisy" vilken även användes som filt under bebisen. Jag tycker den passar mycket bra till en "flickig" doptårta.
 

Då det lätt blir ett kompakt utseende av endast snurrade rosor, valde jag att lätta upp och ge djup åt tårtan med vita petunior dekorerad med en liten rosa ätbar pärla.
Petunian är snabbt gjord då man får utstickare och silikonpress tillsammans. Det är bara att sticka ut, pressa lätt och lägga över  i torkform. Ge blomman några timmar att torka och den är färdig att lägga på plats. Petuniorna gjorde jag av modelleringspastan så de håller formen ordentligt.
 

Det är ganska vanligt att det finns gäster med som är allergiska mot något livsmedel och så var det även denna gången. Därför bakades det även ett par chokladmuffins som jag gjorde en mjölkfri frosting till som jag smaksatte med vår härliga smultronessence. Har ni inte testat så rekommenderar jag det varmt för smultronsmaken är supergod! =)
Dessa dekorerades i samma stil som tårtan så att även de gästerna kunde känna sig delaktiga i doptårtan! 

Nu är det en ny vecka och nya tårtor väntar till helgen.
Jag återkommer med bilder av nästa projekt! =)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln