Dreamcakes.se logotype

Midsommar i dagarna tre

Midsommarfirande med dans kring midsommarstång, ett stort bröllop med klassisk bröllopstårta i vitt, en brunch och ett välbesökt afternoon tea. 
Helgen har minst sagt varit fullspäckad med bakning och tårtdekoration!
 

Bröllopstårtan i helgen gick helt i vitt med somriga smaker av rabarber och jordgubb. Bården har gjorts av PMEs snygga mönstermatta "Elegant Wave".
Bakelserna i bakgrunden är marängbottnar med havtornstopping dekorerad med färska hallon för de som inte tålde gluten.
 

På ett av söndagens afternoon tea-bord (jo, vi har flera bord!) ;) står desserterna: Somrig jordgubbsmousse med färsk jordgubbe, len Lemon posset med hallon och sist men inte minst: Pavlova med rabarbermousse & jordgubbar i och på. 
Så enkelt och så gott. Prova gärna att servera en mousse av valfri smak så här på nästa kalas, det kommer att bli succé!
(det blir inte sämre av att du kan förbereda allt många timmar innan, så du kan fokusera på dig och gästerna när det är dags för fest)
 

Clotted cream är självskrivet på sconesbordet

Jag bakade över 200 scones i söndags och då hade vi ändå både ett annat brytbröd - som tyvärr tog slut :(  - ett ljuvligt slottsbröd med cashewnötter OCH tre olika sorters snittar bredvid! =) Kul!!

Galna bilder från afternoon tea på Wapnö slott
Det är mycket bakning och planering inför ett så stort event med så många besökare och ibland slår det lite slint och blir lite galet.
När då min kollega Malin är i närheten, kan det se ut så här! ;)

Då det finns liten och ingen tid att fotografera när allt ställs på plats (undan ska det gå!) säger jag ett extra tack till mina goa kolleger Thea och Malin som tagit bilderna och delat dem med mig, så att jag kan dela dem med er! =)

PS. Jag delar ett supergott recept med er lite senare i veckan på en ljuvlig Lemon posset. Den ljusa desserten i mitten i bild... =)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln