Dreamcakes.se logotype

Student och bröllop samma helg

Denna veckan har verkligen varit full av bakning, modellering och planering!
En studenttårta till två bröder och en söt bröllopstårta på två våningar skulle göras utöver all annan bakning till restaurang/café och butiken.
Det är så roligt att få vara kreativ igen och ännu roligare att kunna dela med mig till er av ideér, tillvägagångsätt och framför allt: Bilderna! =)
 

Denna studenttårta var då till två bröder, den ena är nyutexaminerad grävmaskinist, och den andra valde kockyrket!
Då jag tyckte att den färdigfärgade gula sockerpastan var perfekt i färgen, valde jag att knåda in CMC i sockerpastan och använda den att modellera med. Armen blev liiiite skör och fick stärkas på plats.... 
Kocken fick en klassisk kockmössa på ett berg av spagetti med tomatsås, kniv och ballongvisp som målats med metallicfärg silver. Jag blandade pulvret med matolja för att få fram bästa metalliclystern. Prova du med om du inte gjort det! Undvik bara olivoljan som har en grönaktig nyans.
 
Studenttårta för en kock och en grävmaskinist

Nu är det bara att hålla tummarna att de blir nöjda med tårtan! =)

Så var det ju bröllop också! =)
Brudparet hade skickat med en bild på hur de ville ha tårtan, så denna gången vara det bara att "följa instruktionerna"!
Blommorna är gjorda av flowerpaste färgad blå med pastafärg. Ätbara mjuka pärlor och glimrande kornströssel får dekorera mitten.

Våningstårta till bröllopet med blå blommor runt hela tårtan

Innehållet var limebottnar med ett lager blåbärsmousse och andra lagret vit chokladmousse.
Det gjordes också två "specialare" åt de som inte tålde vissa ingredienser i tårtan. Det blev två söta cupcakes i bästa bröllopsstil. Vallmobotten fylld och toppad med fräsch citronmousse, dekorerad med samma sockerpasta, blommor och blad som våningstårtan.

Fina bröllopscupcakes eller bröllopsmuffins i blått och vitt

Nu ska jag ta en välbehövlig ledig helg, för nästa vecka är det åter Afternoon tea på Wapnö slott, vilket för mig innebär långa arbetsdagar fyllda med massor av rolig bakning! 
Ses vi där?


// Ina

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln