Så här gör du enklaste rabarberkakan!

Supergod och mycket enkel att baka är den här läckert goda rabarberkakan.
Kakan räcker till 20 bitar.
 

Du behöver:
3 ägg
4 dl strösocker
200 g smält smör
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 krm vaniljpulver
4 dl mjölk
1 liter skivad rabarber
½ dl pärlsocker

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Hacka rabarbern i den storlek du önskar. Jag hackade i centimeterstora bitar.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna för sig i bunke.
Tillsätt smör, mjölblandning och mjölk i äggvispet och blanda.
Häll upp i bakpappersklädd form, strö över rabarber och pärlsocker.
Grädda i ugnen ca 25 minuter.
Servera med glass, vispad grädde eller vaniljsås. Eller varför inte alla tre? ;)
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln