Dreamcakes.se logotype

AFternoon tea

Ett Afternoon tea är mycket mer än bara några scones och sylt. Planeringen och bakningen sker i dagar innan och här bjuder jag på några tips för dig som kanske vill göra din egen afternoon tea och få den lite mer speciell... =)

Här har vi blandat kornströssel i gult och vitt för att accentera citronmoussen på våra minicupcakes. Minimuffinsformarna hittar ni i olika utföranden här.

I glasen har vi en blodapelsinmousse samt en Lemon posset.
Vill ni göra egen finns mängder med recept på nätet.
Vill ni ta en liten genväg och bara blanda pulver med grädde, hittar ni olika smaker på mousser för dessert, tårtfyllning och topping här.
 

Morotskakan får en liten kristyrmorot. Espressokrämen blir spritsad på kakan i ett e-mönster. Kaffelattebakelsen blir spritsad med en swirl. Biskvin får små stjärnor eller kornströssel på sig beroende på smak... alla våra bakverk får ett unikt utseende vilket ger en lyxig känsla vid uppdukningen. 
Tips: Lägg lite kärlek även på utseendet och variationen på detsamma.
Lite färg på ett strössel eller en enkel figur av socker gör bakverket ännu mer attraktivt för ögat! 
 

De här söta små bakelserna har smak av kaffelatte och har dekorerats med vårt stjärnströssel i guld samt guldkornströssel. 
Frostingen är spritsad med tyll 2 ES.

Inget afternoon tea utan Scones, hemgjord lemoncurd och sylter, ost, smör och clotted cream! Jag valde att baka scones med dinkelmjöl i för strukturens skull. Tips för de bästa sconesen: Jag använder den grädde som blir över då jag gör clotted cream som del av degvätska tillsammans med antingen kärnmjölk eller kvargvassle, vilket ger extremt fluffiga scones.

Kom gärna och prova om ni har vägarna förbi Halmstad! 
Ni hittar aktuella datum för afternoon tea på Wapnö slotts hemsida.

Har ni något som ni skulle vilja se på ett afternoon tea som ni saknar?
Kommentera då gärna vad det är, det är alltid kul att höra hur andra upplevt sitt afternoon tea! 

Några bilder är mina, några är från Malin Meekatt Birgersson, bloggare och anställd servitris på Wapnö slott. Tack för bilderna Malin!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln