Dubbel espressofyllning

En fyllig frosting som kan användas både som topping på en god muffins, en tårtfyllning eller som en klick spritsad på en god dessert.

1 liter florsocker
1,5 dl kakao
100 g smör
0,5 dl espresso (eller starkt kaffe)
0,75 -1 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker

Blanda florsocker, vaniljsocker och kakao.
Vispa smöret mjukt.
Blanda ner espresson och fortsätt sedan med mjölken (var noga med mängden här, blir det för mycket mjölk rinner frostingen bort. Tillsätt hellre mer mjölk efterhand.) och hälften av kakaoblandningen. Vispa tills blandningen är ljus och luftig.
Tillsätt resten av kakaoblandningen och blanda väl.

Frostingen ska ha en konsistens ssom är lätt att spritsa. Tillsätt mer mjölk eller espresso om den är för hård.

Ina tipsar: Denna frostingen är supergod tillsammans med kokosbotten i en tårta, det blir lite Chokladboll över det hela.
Den är också underbar att spritsa på banan- och nötmuffinsen som vi har recept på här. (klicka i molnet under muffins så hittar du receptet)
 

Etiketter: frosting fyllning

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln