Chokladkaka med kardemummasås

En saftig och mjuk chokladkaka som i en 8" bakform
(20 cm) blev hög och fin. Kardemumman ger en god smak som bryter fint mot chokladen.
Jag använde bakingbands då jag bakade, vilket bidrog till mer höjd, jämnare kaka och mjukare kanter.

50g smält smör
50g solrosolja
3 ägg
3 dl socker
några droppar vaniljessence
0,5 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao 
1,5 dl grädde

Vispa ägg, vaniljessence och socker poröst.
Rör ner smör, olja och vatten.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten.
Rör till sist ner grädden.
Grädda i 175 grader, ca 35-40 minuter.

Kardemummasås
2 msk smör
2 msk kakao
2 tsk mortlad kardemumma eller 1 tsk mald
2 msk sirap
3 msk socker
1 dl grädde

Smäls smöret och blanda ned kakao och kardemumma.
Tillsätt de övriga ingredienserna.
Koka ihop såsen och ringla den över kakan.
Blir såsen för tjock kan du späda den med lite mer grädde.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln