Fluffig kokosbotten

Jag har aldrig varit förtjust i "chokladbollstårtan".
Ni vet den där som bara är gjord av en stor boll smet. Det är inte det att jag inte tycker om chokladbollar, för det gör jag, det blir bara lite mycket.... smet!
Så här kommer en version på en tårtbotten (eller som vanlig mjuk kaka) som jag gärna gör tillsammans med fyllningen
Dubbel espressofyllning".
NUUU snackar vi tårta som en chokladboll! 

 

2 dl kokosflingor
2 msk Malibu likör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
2 ägg
0,5 dl olja
1 dl yoghurt

Sätt ugnen på 220 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ner de övriga ingredienserna och blanda väl.
Häll i bakform - ca 25 cm i diameter.
Grädda i ca 15-20 minuter. Prova med sticka.
Håll koll så den inte blir torr.

Tips: Vill du, kan du precis när kakan tas ur ugnen och den fortfarande är så där rykande varm, pensla på lite extra Malibu likör. 
När kakan är rykande varm drar den till sig smaker som bäst!

Etiketter: tårtbotten kokos

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln