Äggfria maränger
Nu har jag äntligen provat att baka maränger på kikärtsspad. Något jag läst om och blivit nyfiken på!
Betyg? Det positiva var att det gick fort att göra, och de blev härligt spröda. Dock tyckte jag att smaken av kikärtor gick igenom lite väl mycket, men det löste jag genom att smaksätta med limeessence! Att smaksätta med någon av våra essencer - lime eller annan smak - rekomenderar jag varmt!
Så här gör du kikärtsmaränger!
1,5 dl kikärtsspad (precis vad man får av en tetra)
0,5 tsk limeessence
0,5 tsk vaniljessence
1,5 dl strösocker
Vispa kikärtsspad och essencerna till skum.
Tillsätt strösocker lite i taget och vispa till hård marängskum.
Sätt ugnen på 100 grader och grädda marängerna i 1,5 timma. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i eftervärmen i 2 timmar.
Jag satte en kniv i ugnsluckan så det inte blev kondens och lät dem stå över natten.
De blir mycket söta och spröda!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Angelica » Hämta din beställning på Dreamcakes lager!: ”Hej! Beställde precis ett eget motiv på oblat men såg ej att det gick att hämta ..”
-
Jessica » Dreamcakes öppnar Lagershop!: ”Hej. Har ni möjligtvis öppet på lördag runt 12 tiden? Kommer gärna förbi då och ..”
-
Lasse » Så här gör du söta dinosaurier i choklad: ”Wow vad gott det ser ut!! ”
-
Charlotte » Hämta din beställning på Dreamcakes lager!: ”Hej! Jag skickade in en order igår, ska man få bekräftelse på den? Här inte fått..”