Äggfria maränger

Nu har jag äntligen provat att baka maränger på kikärtsspad. Något jag läst om och blivit nyfiken på!
Betyg? Det positiva var att det gick fort att göra, och de blev härligt spröda. Dock tyckte jag att smaken av kikärtor gick igenom lite väl mycket, men det löste jag genom att smaksätta med limeessence! Att smaksätta med någon av våra essencer - lime eller annan smak - rekomenderar jag varmt! 

Så här gör du kikärtsmaränger!

1,5 dl kikärtsspad (precis vad man får av en tetra)
0,5 tsk limeessence
0,5 tsk vaniljessence
1,5 dl strösocker

Vispa kikärtsspad och essencerna till skum.
Tillsätt strösocker lite i taget och vispa till hård marängskum.

Sätt ugnen på 100 grader och grädda marängerna i 1,5 timma. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i eftervärmen i 2 timmar.
Jag satte en kniv i ugnsluckan så det inte blev kondens och lät dem stå över natten.

De blir mycket söta och spröda!

Etiketter: småkakor

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln