Recept på Rice Krispietreats

Goda ricecrispytreats kan användas både som kakor och som stomme för byggnad av stora tårtdekorationer
Goda ricekrispietreats som lätt kan formas hur som helst. Doppa ricekrispie i choklad, eller dekorera efter smak.
Eller bara ät som de är!

300g marschmallows
3 msk smör
1,5 l rice krispies

Smält smör och marschmallows i en bunke i micron. Ta det i omgångar och rör om emellanåt så inte massan bränns vid.

När massan av smör och marschmallows är smält och blandad, häller du i rice krispien. 
Nu får du arbeta snabbt!
OBS! Smeten blir väldigt kladdig, så jag rekommenderar att du tar smör på fingrarna innan du tar i blandningen. 
(Kladdigt, jag vet. Men det är ingenting mot vad det blir om du väljer bort att smörja in dina fingrar med smöret...) 

Forma rice krispien till formen du vill ha. Jag valde att göra stora kransar i klassiska sockerkaksformar, och mindre kransar i en doughnutplåt.
Smöra formarna väl innan du trycker ner smeten, så lossnar de lätt när de stelnat färdigt.

Låt stelna ett litet tag och lossa från formen. 
Dekorera med choklad, frosting eller kanske en god mousse?
 

Etiketter: småkakor rice krispie

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln