Så här marmorerar du choklad!

Att marmorera chokladen du ska doppa din kaka i ger en otroligt läcker effekt!

Att marmorera choklad är lika lätt som att marmorera kristyr eller smörkräm men kräver pulverfärg då du inte kan använda flytande färger. Vattnet i flytande karamellfärger skär chokladen så här måste du välja pulverfärg som du blandat ut med lite matolja.
Det är det som är hela knepet!
 

Smält choklad i en chokladsmältare Smält choklad i en chokladsmältare

Börja med att smälta din choklad på valfritt sätt: I chokladsmältare, i micron eller över vattenbad.

Blanda lite pulverfärg med matolja. 
(Använder du vatten kommer chokladen att skära sig.)

Beroende på hur tunn din choklad är, dvs hur bra den täcker, får du kanske doppa dina kakor en gång innan du häller i färgblandninngen  chokladen. Ställ i så fall kakorna kallt att stelna
mellan första och andra doppet.
 

Pulverfärg blandad med lite matolja kan användas för att färga choklad. Pulverfärg blandad med lite matolja kan användas för att färga choklad.

Droppa nu ner några droppar av  pulverfärgsblandningen i chokladen och rör försiktigt lite granmed  en tandpetare så chokladen får "trådar" av färgen.

Släng tandpetaren då den använts och ta en ny om du behöver mer färg.

Doppa biskvin i den marmorerade chokladen. Doppa biskvin i den marmorerade chokladen.


Ta nu din kaka och doppa den i den marmorerade chokladen så att kakan täcks. 
Vill du ha mer "liv" i din kakas mönster, kan du vrida kakan lite undertiden den är i chokladen.
 

Pepparkaksfigur på biskvi med mönstrad choklad. Pepparkaksfigur på biskvi med mönstrad choklad.

Lägg på vald tårtdekoration på kakan innan chokladen hunnit stelna.

Ställ kakorna kallt.
 

Etiketter: choklad marmorering

Senaste inläggen

Etikettmoln

Bloggarkiv

Senaste kommentarer

Länkar