Recept Pepparkaks-biskvier

Godaste pepparkaksbiskvierna som finns!
Juliga biskvier med pepparkassmak, doppade i vit choklad och dekorerad med pepparkaksgubbar och stjärnor. En fröjd både att servera och äta!

Till bottnarna:
200g mandelmassa, riven.
1 äggvita
1 dl socker

Smörkräm:
1 ägg + 1 äggula
100g strösocker
200g smör skuret i kuber
1 msk kakao
1 tsk kanel
2 krm ingefära
2 krm malda nejlikor
0,5-1 tsk vaniljessence

150-200g vit choklad

Om du vill:
Grön pulverfärg blandat med lite matolja
Pepparkaksgubbar av kristyr
Mjuka guldstjärnor
 

Gör så här:
Vispa lätt upp äggvitan med sockret och tillsätt den rivna mandelmassan. Blanda till en smet och klicka ut ca 20 bollar på bakplåtspapper.
Grädda 175 grader i ca 12-14 minuter.
Lossa och låt kallna på bakgaller.

I en bunke vispar du nu ägg, äggulan och socker med en handvisp. Ställ bunken i vattenbad och värm tills sockerkristallerna smält.
Vispa smeten och tillsätt smöret lite i taget till en jämn smet.
Tillsätt kakao och kryddor, vispa tills allt är väl blandat.

Bre smörkrämen på de nu kalla biskvibottnarna och låt kallna ordentligt. Förvara gärna en stund i frysen innan du ska doppa dem, så de är riktigt kalla.

Smält chokladen i vattenbad, i en chokladsmältare eller i micron, välj det du tycker bäst om att arbeta med.
Vill du, kan du droppa i blandningen med pulverfärg och matolja nu, rör runt lite grand med en tandpetare så chokladen får lite "ränder".
Doppa biskvierna i den smälta chokladen och lägg på valfri dekoration.

Förvara biskvierna i kyl eller frys (viss dekor blir inte bra i frys, så tänk efter före här) och låt tina i rumstemperatur en bra stund innan de ska ätas, då kall smörkräm smakar betydligt mindre än rumstempererad.
 

Marmorerad choklad blir riktigt läckert på ditt bakverk.
Etiketter: julbak kakor

Senaste inläggen

Etikett-
moln

Blogg-  arkiv

Senaste kommentarer

Länkar

-