Grundrecept frosting

Frosting för muffins, tårtfyllning, täcka tårta med och dekorera cupcakes.

Denna frosting har jag använt både att täcka tårta och till tårtfyllningar, på muffins/cupcakes och som fyllning till biskvier, whoopie pies och andra kakor. Då sockerkristallerna smälter i vattenbadet, blir det inte det "krispet" i tänderna som jag presonligen inte tycker om.
Den här fyllningen/toppingen är ljuvlig och värd det extra besväret med vattenbad!

3 ägg
350 g socker
700 g smör

Vispa upp ägg och socker lätt med handvisp.
Häll i skål som tål vattenbad, helst i metall.
Värm i vattenbad tills sockret smält, ca 65 grader.

Bita upp smöret i kuber. De ska inte vara kalla när de bladas ner i äggsmeten, men inte heller helt rumstempererade. Frostingen blir väldigt lös då.

Vispa ägg och socker, blanda i smöret då äggblandningen svalnat något.

Blanda i den smaksättning ni önskar!

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikett-
moln