Caramell & Jordnötspralin

De här läckra godisbitarna är superläckra. Försvinnande goda!

Nu gjorde jag bara en liten sats, då jag känner mig själv och väntar inga gäster vilket innebär att jag kommer att äta upp alla själv. 
Även om det är nyttigt godis, behöver man ju inte överdriva. 

Denna lilla satsen ger 7-8 godisbitar, så är ni några stycken som ska fika: Gör dubbel sats!

Du behöver:
100g dadlar (jag blandade fikon och dadlar)
1-1,5 tsk vatten
En nypa flingsalt
2 msk jordnötssmör
(ev 0,5 msk cocosolja om jordnötssmöret är torrt)
ca 70g mörk choklad

Räcker till 7-8 bitar.

Börja med att kärna ur dadlarna om de har kärnor, dela på mitten.
Lägg dadlarna i en mixer och kör till en deg. Är dadlarna torra, kan du tillsätta lite vatten, ca 1 - 1,5 tsk. Tillsätt lite flingsalt.
Fukta dina händer med kallt vatten och rulla till bollar. 
Gör en fördjupning i varje boll med hjälp av baksidan av en tesked som du blött med vatten. Ställ i frysen en stund så de blir hårda.

Häll en klick jordnötssmör i gropen. Det gör ingenting om det rinner över lite.
Ställ tillbaka i frysen så att jordnötssmöret får en stel yta.
 

Smält chokladen, gärna i en chokladsmältare, och doppa "pralinerna".
Knacka lite lätt med gaffeln (eller det verktyg du använder för att doppa pralinen) mot kanten så att överflödig choklad rinner av.
 

Dekorera med flingsalt eller lite hackade jordnötter.

Njut!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln