Fyllt tortanobröd

I helgen som var provade jag ett för mig helt nytt bröd: Tortano.
Har ni provat?

Nu hade jag inte alla ingredienser hemma, så jag gjorde om det lite så det passade mitt skafferi.

Här kommer receptet med den fyllning jag valde denna gången.

Bröd:
30g jäst
6 dl ljummet vatten
4 msk olivolja
2 msk honung
3 msk flingsalt
2,5 dl grahamsmjöl
10 dl vetemjöl

Valfri fyllning

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vatten, olivolja, honung och flingsalt.

2. Blanda i grahamsmjölet och tillsätt sedan vetemjölet lite i taget tills degen går ihop till en elastisk deg.
 

3. Jäs degen i bunken under bakduk, till dubbel storlek ca 40 min.

4. Dela degen i 2 och tryck ut dem i rektanglar ca 1 cm tjocka.
Använder du kavel trycker du ut luften ur degen, så använd händerna.

5. Fyll brödet med valfri fyllning.
Själv använde jag skivad coctailtomat, oliver, färsk rosmarin samt citronverbena och skivad rödlök.
(Så här i efterhand, hade jag placerat ut fyllningen bredare, mer åt den kant jag började rulla ihop brödet från.)

6. Pensla kanten av degen med vatten och rulla ihop den till en rulle. Om du vill, kan du forma den till en krans, det blir vackert!

7. Sätt ugnen på 250 grader och lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper.
Mjöla brödet och jäs under bakduk i ca 30 minuter.

8. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader.
Grädda brödet i ca 35 minuter.
Låt svalna på brödgaller.

Smaklig spis!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln