Söt blomma med mönstrade kronblad

Kan man sätta ihop enstaka kronblad till en blomma utan att behöva tråda den? 
Klart man kan!

Med lite vatten och en torkform löser du det enkelt.
Här visar vi hur!

Börja med att kavla ut modelling and flowerpaste tunnt, ca 1mm.
Totalt behöver du 7 kronblad för denna storleken.
Antingen sticker du ut ett åt gången, eller alla 7 på en gång. Om du väljer att sticka ut alla blommor samtidigt, bör du täcka de du inte arbetar med under tiden de "vilar" så de inte torkar.
Jag använder då en liten modelleringsplast.

 

Börja med att lägga ett av kronbladen på din paddy.
Använd ditt dogbone till att tunna ut kanterna, så de inte blir så skarpa.

När du tunnar ut bladen, använd "böjen" på ditt dogbone och håll benet över blomman som bilden visar, för att undvina "kälkbacke" på blombladet.

Lägg nu ditt kronblad på ena halvan av din veiner.
Lägg den andra över så att mönstren "går ihop".

Med ett lätt tryck med handloven, pressar du nu till så kronbladet får ett naturtroget mönster.

Placera ditt veinade kronblad i torkformen.
Lägg bladet så att spetsen kommer i mitten av formen.

Ta en vattenpensel (eller vanlig pensel doppad i lite vatten) och fukta kanterna på bladen.
Lägg nästa kronblad lite omlott. Vattnet kommer att "limma ihop" dina kronblad då det torkar.

När det är dags för det sista kronbladet, lägger du dem så de kommer i rätt "ordning".
Låt blomman torka till dagen efter.

Vänd försiktigt på torkformen och tryck nätt i botten, så lossnar blomman.

Färga in en liten bit flower and modellingpast med gul pastafärg.
Rulla en lite boll, platta till den något och pressa försiktigt mot sugarshakerns nät. (Du kan också använda en finmaskig tesil om du har en sådan)

Fäst i mitten av blomman med lite vatten.

Din blomma är nu klar och du kan sätta den på plats på tårtan.

Du fäster blomman på tårtan antingen genom att trycka fast i din frosting, att spritsa lite kristyr som används som "klister" eller med ätbart lim om blomman inte är för tung.

Lycka till med sockerblommorna!



// Ina på Dreamcakes

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln