Snurra dig en ros!

Här visar vi steg-för-steg hur du enkelt får till en vacker ros till din tårta eller cupcake!

Du behöver:
Kavel
* Paddy
* Rosutstickare
* Dogbone
* Pensel och lite vatten

Kavla ut din sockerpasta eller marsipan.
Ca 2 mm tjocklek blir bra om du använder sockerpasta eller marsipan. Väljer du modelleringspasta eller flowerpaste kan du kavla så tunt som 1 mm.

Lägg ditt utstick på en paddy (flower foam pad) och tunna ut kanterna med ett dogbone.
Tunna först ut den ena sidan, vänd utsticket upp och ner och tunna den andra sidan av utsticket.
 

Vik utsticket på mitten så att det som blir dina kronblad kommer omlott.
Tryck till lite lägg i "vikningen".

Rulla först det yttersta kronbladet tight och fortsätt snurra färdigt hela längden med kronblad.

Ta upp din ros och vik ut kronbladen något så att du får en mer naturlig och luftig form på kronbladen.

Tips: Vill du , kan du "spetsa" kronbladen något på de yttersta varven.

sockerros, sockerblomma, sugarrose, sugarflowers, ros till tårta, tårtdekorationer, snurrad tårtros, snurrad marsipanros för tårtan

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln