• Bloggen

Rosta din egen müsli

Jag är inte så intresserad av att köpa müsli i butik. Tycker oftast att de innehåller mycket havregryn och inte tillräckligt mycket av det goda. Så jag rostar själv!

Jag har tagit mitt recept från en kokbok av Monique Forslund. Det är glutenfritt och du kan variera det med olika kryddningar, ta olika frön och nötter... ja, precis hur du själv vill ha det!

I denna müslin har jag använt:
1,5 dl sesamfrön
1,5 dl linfrön
1 dl pumpafrö
1 dl solroskärnor
2 dl grovt hackade nötter
(här: mandel och hasselnötter)
2 tsk kanel 
2 tsk vaniljessence
1 dl rapsolja
1 dl vatten
2 dl rostade kokosflingor
 

Sätt ugnen på 180-200 grader.
Blanda alla intredienserna i en skål med undantag för kokosflingorna. (de är ju redan rostade). Låt vila ca 15 minuter i bunken så att de torra ingredienserna får dra åt sig vätskan.
Bred ut blandningen på en bakplåt och rosta i ugn 10-20 minuter tills det fått färg.
Låt müslin svalna, blanda ner kokosflingorna och förvara i tättslutande burk.

Jag brukar i vanliga fall använda riven kokos i müslin, men idag var det slut på den varan i skafferiet. Väljer du att använda den rivna kokosen, blandar du ner den tillsammans med de andra torra ingredinserna och har med den i rostningen.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln