Vi anpassar våra mousseförpackningar!

Att få tårtfyllning över som måste slängas är ju aldrig roligt (även om den är så god att man kan äta upp den direkt från skålen).
Så nu anpassar vi våra förpackningar efter den vanligaste storleken på tårtan: En 23-25 cm tårtbotten!

Det innebär att ni hädanefter blandar pulvret i en 3:a grädde vilket räcker till ett lager fyllning på ovan nämnda storlek av tårta!
Inget svinn, och de flesta köper hem 3 dl förpackningar, så mängden grädde finns redan hemma.
Bra va?

Obs! Under en övergångsperiod har vi vissa sorter som är 100g, medan andra hunnit packas i 60g. Läs på respektive produkt hur mycket de innehåller!

Så här blandar ni våra mousser:

Vit Chokladmousse:
Blanda 100g pulver i 3 dl grädde.
Vispa till önskad konsistens.
Klart!

Tips: Den vita chokladmoussen är jättebra att spritsa med, så prova gärna att spritsa denna på ex cupcakes.
Du kan även hacka lite vit choklad och lägga i moussen så får du tuggmotstånd. Supergott!
 

Alla andra smaker på mousserna
blandar du så här:


Blanda 60g pulver i 0,75-1 dl vatten.
Häll 3 dl grädde i en bunke och rör ned pulverblandningen.
Vispa till önskad konsistens.
Klart!

Tips: Vill du göra en moussedessert ex i vackra cupglas, ökar du gräddmängden med ca 30% för en mjukare konsistens.
Använd då 4,5 dl grädde.
Tillvägagångssätt som ovan.
 

Etiketter: tårtfyllning mousse

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln