• Bloggen

Student dessert table

Igår var det dags för Olivias student.
Istället för att göra en tårta till firandet, valde vi ett dessert table.
Det blev följande gotte på bordet:


* Chokladcupcakes med nutellacreme
* Passionsmaränger
*Chocolate chip cookies med mintchoklad
*Macarons med päron (de gröna)
*Macarons med granatäpple (de rosa) samt
*Sega solrosstänger

Sega solrosstänger
Recepten på solrosstängerna hittar ni i vår receptbank.

Läckra Passionsmaränger:
Marängerna gjorde jag på äggvitepulver 
(recept finns på insidan av förpackningen)
För att göra det roligare, tillsatte jag lite flytande gul livsmedelsfärg samt smaksättning med passionsessencen.
Supergoda och friskare i smaken än vanliga maränger!
Självklart kan ni smaksätta med precis den essence som DU tycker bäst om.
Jag har spritsat marängerna med tyll 2M.


Macarons med päron och granatäpple:

Hälften av macaronsmeten färgade jag med Fern, vår gröna flytande färg.
Den andra hälften fick en skvätt avScarlet, även den är flytande.
Välj den kulör du tycker bäst om och som passar till din smaksättning!
En smörkräm (se vår receptsida) färgades in med samma färger, samt smaksattes med päronessencen (den här kan jag lätt äta med sked) samt granatäpple, vilket var nytt för mig. 
Jättegoda och bra "bite size".

För att få samma storlek på alla och för att få den rätta höjden på kakan, använde jag ett macarontråg
Du kan även baka av dem på plåt med bakplåtspapper.
 

Cupcake med Nutellafrosting:
Goda chokladcupcakes bakade av i läckra metallicformar från PME. (29kr för 30st)
Jag valde att blanda de rosa och lila formarna.
Nutellafrostingen består i grunden av en smörkräm som jag blandade ut med Philadelphiaost, nutella och florsocker.
Som dekor har jag använt våraDropflowers i 12-pack.
Jag har också sprinklat lite guldströssel på dem.

Även här har jag spritsat med tyll 2M


Jag fullkomligt älskar att göra desserttables. 
Mängder av gotte på en och samma gång.
Dessutom blir det uppskattat!


https://plus.google.com/b/110169536901589980222/+DreamcakesSe%C3%A4lskabakning/posts

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln