Det kan aldrig gå fel med en hemgjord morotskaka. Kakans kryddighet med färskheten med en cream cheese frosting på toppen är bara en av de där perfekta kombinationerna som vi aldrig kommer att tröttna på. Med denna kakmix kan du enkelt göra morotskakan själv, genom att bara tillsätta vatten, ägg, vegetabilisk olja och riven morot. De rika kryddiga smakerna i denna blandning är läckra. Om du vill kan du lägga till nötter eller russin i smeten! Mixen passar även för att göra morotscupcakes!
Förberedelse för 500 gram: Värm ugnen till 175°C (varmluftsugn 160°C). Ingredienser måste vara i rumstemperatur. Blanda 500 g av blandningen med 80 ml vatten, 3 ägg (150 g), 150 ml (140 g) vegetabilisk olja och 150 g riven morot. Tillsätt hackade valnötter (25 g) och/eller blötlagda russin (40 g) efter smak. Blanda ihop i 5 minuter och häll sedan kaksmeten i en smörad och klädd 8 tum/20 cm fyrkantig eller 9 tum/22 cm rund bakform. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 50-60 minuter tills de är gyllene. För cupcakes, grädda i 25 minuter.
- Förvaring: förvara på en sval och torr plats.
- Innehåll: 1 kg.
Ingredienser: socker, vetemjöl , vasslepulver ( mjölk ), potatisstärkelse, jäsmedel: E450, E500, örter och kryddor (kanel), vetestärkelse , salt, emulgeringsmedel: E481 (palm), förtjockningsmedel: E415, arom.
För allergener, se ingredienser i fet stil .
Kan innehålla spår av: ägg , soja , lupin .